Podium
NTR

Vision String Quartet is 60.000 Euro rijker

  1. Klassiekchevron right
  2. Vision String Quartet is 60.000 Euro rijker

Afgelopen maand (5 aug) speelden ze nog in het Concertgebouw in Amsterdam en de Volkskrant gaf ze maar liefst 4 sterren: het jonge Duitse strijkkwartet Vision String Quartet. En hun talent is wederom beloond want ze hebben een Duitse muziekprijs ontvangen ter waarde van 60.000 Euro.

De prijs komt van de Jürgen Ponto Stichting – vernoemd naar bankier Jürgen Ponto die in 1977 werd vermoord door de terroristische organisatie Rote Armee Fraktion (RAF).

De stichting keert om de twee jaar een geldbedrag uit aan een strijkkwartet met musici uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Voorwaarde is dat musici onder de 30 jaar zijn, en dat het kwartet al eerder een internationale prijs heeft gewonnen. Het Vision String Quartet bestaat nog maar 6 jaar en staat vooral bekend om z’n grensoverschrijdende optredens: ze spelen alles uit het hoofd en behalve de cellist spelen zij staand.

Bijzonder zijn ze, de musici van het Vision String Quartet. Afgelopen maand speelden ze onder meer het bekende Adagio van Barber, waarover Volkskrant schreef: ‘De Kleine Zaal wordt in schemerduister gehuld, de musici komen ongemerkt op, en vanuit het niets klinken dan de elegische tonen van Barbers Adagio. Barbers overbekende klaagmuziek frist er enorm van op, alsof een dagenlang beneveld landschap opeens door de zon beschenen wordt.’

Ster advertentie
Ster advertentie