Podium

Bradley Cooper speelt Leonard Bernstein in 'Maestro'

NTR
foto: Netflix
  1. Klassiekchevron right
  2. Bradley Cooper speelt Leonard Bernstein in 'Maestro'

Netflix is begonnen met de opnames van Maestro, een film over het leven van de Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein. Hollywoodster Bradley Cooper regisseert de film én neemt de hoofdrol voor zijn rekening. Hoewel de film waarschijnlijk pas in 2023 uitgebracht wordt, zijn de eerste beelden van Cooper als Bernstein al gedeeld. Bekijk ze hier!

De film Maestro is een zogeheten biopic: het vertelt het waargebeurde verhaal van Leonard Bernstein en zijn liefdesrelatie met de Chileense actrice Felicia Montealegre. De film omspant meer dan 30 jaar, van het moment dat Leonard en Felicia elkaar in 1946 op een feest ontmoeten tot aan hun 25-jarig huwelijk. De 47-jarige acteur Bradley Cooper, onder meer bekend van zijn rol in A Star is Born en Silver Linings Playbook, tekende voor de productie en de hoofdrol. De rol van Felicia Montealagre wordt gespeeld door actrice Carey Mulligan.

Bradley Cooper speelt in de film zowel de jonge maestro als de grijze Bernstein op leeftijd. Een metamorfose waar flink wat make-up voor nodig was, getuige de foto's:

foto: Netflix

Bradley Cooper als Leonard Bernstein

foto: Netflix

Bradley Cooper en Carey Mulligan in Maestro

foto: Netflix

Bradley Cooper in Maestro

foto: ANP

Leonard Bernstein zélf in 1978

De opnames voor Maestro zijn net begonnen, dus naar verwachting komt de film op z'n vroegst in 2023 uit. We kunnen niet wachten!

Meer over Maestro op Netflix

Ster advertentie
Ster advertentie