Podium
NTR

Kaartverkoop Elbphilharmonie weer 'normaal'

  1. Klassiekchevron right
  2. Kaartverkoop Elbphilharmonie weer 'normaal'

Goed nieuws voor wie een concert wil bezoeken in de Elbphilharmonie in Hamburg – en dat zijn er velen, ook in Nederland. Het is weer mogelijk om op korte termijn aan kaarten te komen, het gebeurt zelfs dat op de dag zelf nog plaatsen in de zaal beschikbaar zijn. De situatie is na 3 jaar enigszins genormaliseerd, aldus de intendant van de Elbphilharmonie in zijn nieuwjaarsboodschap.

Meteen nadat het spectaculaire gebouw aan de Elbe geopend werd – in 2017 - ontstond er een ware run op de kaarten. Heel lang van te voren waren concerten al uitverkocht, mede omdat internationale reisorganisaties grote bestellingen plaatsten. Wat al snel tot veel gemor leidde, bij zowel de musici als echte muziekliefhebbers. Zij werden gehinderd door toeristen die vooral voor de architectuur van de zaal kwamen en vaak na enkele stukken alweer opstapten.

Inmiddels hebben vrijwel alle grote internationale solisten, ensembles en orkesten al in de grote zaal gestaan. Af en toe was er kritiek te horen op de akoestiek, onder meer van de beroemde tenor Jonas Kaufman. Die krijgt een veeg uit de pan van de intendant van Elbphilharmonie: ‘Als er bij 1200 concerten één keer iets misgaat, dan ligt het waarschijnlijk aan de uitvoerenden. Als een musicus zich goed op de zaal instelt, zijn er geen problemen.’

Ster advertentie
Ster advertentie