Podium
NTR

Fluitiste Rotterdams Philharmonisch Orkest wint internationale prijs

  1. Klassiekchevron right
  2. Fluitiste Rotterdams Philharmonisch Orkest wint internationale prijs

Josephine Olech – eerste fluitist van het Rotterdams Philharmonisch orkest – heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de Carl Nielsen International Competition. Ze ontvangt 12.000 euro, een solo-opname met het Odense Symphony Orchestra, een internationale cd-release en ze mag met een aantal gerenommeerde orkesten soleren, waaronder het Gewandhaus Orchester Leipzig, het Oslo Philharmonic Orchestra en het Zweeds Radio Orkest.

De Franse Josephine Olech is pas 24 jaar oud. Ze won al vele prijzen. Een paar jaar geleden nam ze een cd op met fluitist Juliette Hurel (die nu haar collega is in het Rotterdams Philharmonisch Orkest).

De Carl Nielsen Competition wordt ieder jaar georganiseerd in 3 categorieën: viool, fluit en klarinet – dit jaar voor het eerst alle drie tegelijk. Juryvoorzitters waren dit jaar violist Nikolaj Szeps-Znaider, klarinettist Paul Meyer en fluitist Karl-Heinz Schütz.

Eerdere prijswinnaars van het concours zijn violisten Nikolaj Znaider en Jaakko en Pekka Kuusisto en klarinettist Olivier Patey.

Ster advertentie
Ster advertentie