Podium
NTR

Samenwerking Festival Oude Muziek Utrecht en Universiteit Leiden

  1. Klassiekchevron right
  2. Samenwerking Festival Oude Muziek Utrecht en Universiteit Leiden

Het Festival Oude Muziek Utrecht en de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) van de Universiteit Leiden starten een meerjarige samenwerking. Ze willen artistiek onderzoek een podium bieden tijdens het festival.

De Academy of Creative and Performing Arts is een onderzoeksinstituut van de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag – waar ook het Koninklijk Conservatorium onder valt. Het instituut organiseert naast kunstvakken voor academici ook culturele evenementen. Het Festival Oude Muziek doet het omgekeerde: naast concerten worden tijdens het festival ook lezingen en symposia gegeven. Door de samenwerking tussen het Festival en de universiteit wordt het artistiek onderzoek voor een groot publiek toegankelijk.

Xavier Vandamme, directeur van het Festival Oude Muziek zegt: “Het stellen van vragen zit in het DNA van de oudemuziekbeweging. We merken in steeds sterkere mate dat het publiek deze dorst naar kennis deelt. De lezingen, presentaties, debatten en symposia van het festival kunnen op veel enthousiasme en belangstelling rekenen.”

Professor doctor Henk Borgdorff – wetenschappelijk directeur van de Academy of Creative and Performing Arts is ook blij met de samenwerking: “Het Festival Oude Muziek heeft een uniek profiel: ik ken geen andere plek waar artistieke vernieuwing en wetenschappelijk onderzoek op zo’n natuurlijke wijze onder grote publieke belangstelling in elkaar overvloeien. Dit sluit naadloos aan bij onze missie en visie. We zijn blij dat we de komende jaren tijd en ruimte in het festival krijgen om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek een groot internationaal podium te geven.”


Ster advertentie
Ster advertentie