Podium
NTR

Gustavo Gimeno debuteert bij Berliner Philharmoniker

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Gustavo Gimeno debuteert bij Berliner Philharmoniker

Afgelopen weekend debuteerde dirigent Gustavo Gimeno bij de Berliner Philharmoniker. De media schrijven er enthousiast over. “Nooit debuteren met Spaanse muziek!” Een uitspraak van Gustavo Gimeno. Dat deed hij ook niet in Berlijn.

Hij dirigeerde werken van György Ligeti en Nikolaj Rimski Korsakov. Op het programma stond ook het tweede vioolconcert van Prokofjev, dat gespeeld werd door Augustin Hadelich, die ook zijn debuut maakte bij de Berliner Philharoniker.

Der Tagespiegel schrijft: “Gustavo Gimeno houdt de spanningsbogen goed vast. Hij laat de contrastrijke tempi en orkestkleuren bloeien met fluweelzachte strijkers, stralend hout en glanzend koper. Het geluk zit in de details. […] Een sprookjesachtige flair ontvouwt zich met virtuoze bravoure en enthousiasme. Een meesterlijk debuut.”

Het Spaanse muziekplatform Scherzo schrijft: “Het [Concert românesc van Ligeti] was de opmaat naar een avond vol geweldige muziek, die nog eens werd versterkt door de andere debutant in het Berlijnse seizoen: Augustin Hadelich.”


Ster advertentie
Ster advertentie