Podium
NTR

Geen Matthäus-Passion voor de Bachvereniging

  1. Klassiekchevron right
  2. Geen Matthäus-Passion voor de Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging voert volgend jaar rondom Pasen de Johannes-Passion uit in plaats van de Matthäus-Passion. Dat is oktober 2020 bekendgemaakt. Redenen: minder musici en minder lang.

Een bittere pil volgens de Bachvereniging, want Bachs Matthäus-Passion is hét icoon van de Bachvereniging en was zelfs de aanleiding voor de oprichting van het ensemble in 1921. “Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar verwachten dat ook in het voorjaar van 2021 een aantal beperkingen zal gelden.”

“Zowel de lengte van het stuk als het grote aantal musici waarmee de Bachvereniging de Matthäus uitvoert, laten zich niet rijmen met de beperkingen die deze pandemie met zich meebrengt. Een ingekorte of gemankeerde versie met minimale bezetting doet geen recht aan de wijze waarop de Bachvereniging Bachs muziek uitvoert.”

“Maar de Nederlandse Bachvereniging zet alles op alles om haar concerten door te laten gaan, conform de richtlijnen en op een manier die voor alle bezoekers én musici veilig en prettig is. Met René Jacobs heeft de Bachvereniging de gedroomde gastdirigent om dit tot een onvergetelijke passie-tournee te maken,” aldus de Bachvereniging.

Ster advertentie
Ster advertentie