Podium

Chailly verlengt contract in Luzern

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Chailly verlengt contract in Luzern

Het contract van dirigent Riccardo Chailly als chef-dirigent van het Luzern Festival Orkest wordt verlengd tot en met het einde van 2026. De samenwerking tussen Chailly en het orkest begon tijdens het zomerfestival in 2016, toen hij de Achtste symfonie van Gustav Mahler dirigeerde.

De concertprogramma’s die volgden, met werken van onder meer Richard Strauss, Igor Stravinsky en Richard Wagner werden ook uitgevoerd tijdens tournees in onder meer Japan, Zuid-Korea, China en Italië. In 2019 startte Chailly met een Rachmaninov-cyclus, die hij deze zomer hoopt voort te zetten. Op het programma staan dan onder meer Rachmaninovs Tweede symfonie en Tweede pianoconcert.

“Dat ik de mogelijkheid krijg dit orkest te blijven leiden, maakt mij trots. Ik zie het als mijn taak de buitengewone klank van dit orkest te behouden. Het is de indrukwekkende artistieke erfenis van Claudio Abbado,” aldus Riccardo Chailly.

Ook het festival is blij dat de samenwerking met Riccardo Chailly wordt voortgezet: “De continuering van de waardevolle band die dit orkest heeft met Chailly belooft meer grote artistieke hoogtepunten voor de toekomst,” zegt Michael Haefliger, artistiek directeur van het Luzern Festival.

Ster advertentie
Ster advertentie