Podium
NTR

Hoge Noot Bier: bier om musici te steunen

  1. Klassiekchevron right
  2. Hoge Noot Bier: bier om musici te steunen

De Amsterdamse bierbrouwerij ‘De 7 deugden’ presenteerde dit weekend een bier speciaal om freelance musici die hun werk zien wegvallen door de coronacrisis, te ondersteunen. Het bier heet ‘Hoge Noot’. Het eerste flesje werd zaterdag geopend door Lucie Horsch, winnares van de Nederlandse Muziekprijs.

Met de aanschaf van elk ‘Hoge Noot’-biertje steun je freelance musici via Stichting De Hoge Noot. De musici doen ook iets terug: elk flesje is voorzien van een QR-code waarmee je een uniek privéconcert te zien kan krijgen van de musicus of het ensemble dat jij hebt gesteund. De groep van deelnemende ensembles is zeer gevarieerd: onder andere Pynarello, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Club Classique.

Op het flesje staat ook een toonladder. Je kunt je biertje precies opdrinken tot één van de streepjes. Dan klinkt je bierflesje precies als de aangegeven noot. Zo kun je je eigen bierflescompositie maken – die je weer kunt delen via Instagram.

De smaak van het bier wordt omschreven als een fris en toegankelijk pilsje, met een bite van jeneverbes, kruidnagel en zwarte peper.
Het Hoge Noot Bier te krijgen via de website van Stichting De Hoge Noot – en binnenkort is het ook te koop in de cafés van het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Website 'De Hoge Noot'

Ster advertentie
Ster advertentie