Podium

Orkest Montreal: onvoldoende bewijs tegen Charles Dutoit

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Orkest Montreal: onvoldoende bewijs tegen Charles Dutoit

Dirigent Charles Dutoit is door het Montreal Symphony Orchestra vrijgesproken van seksuele intimidatie.

Eind vorig jaar werd Dutoit beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het Montreal Symphony Orchestra, waar Dutoit tussen 1977 en 2002 chef was, ontving in die periode ook een klacht.
Het orkest besloot een onafhankelijk onderzoek te starten naar de aantijgingen. Gister kwam het orkest met een officiële verklaring waarin ze concluderen dat er onvoldoende bewijs is tegen Dutoit. De onderzoeker zei in een verklaring dat ze twee klachten over seksuele intimidaties heeft behandeld en dat ze meerdere keren contact heeft gehad met die desbetreffende personen. ‘Na grondig onderzoek is er onvoldoende informatie over de beschuldigingen van seksuele intimidatie’, aldus de onderzoeker.
Charles Dutoit hoeft zich dus voor wat betreft dit orkest geen zorgen meer te maken. Een ander orkest The Boston Symphony Orchestra deed begin dit jaar ook onderzoek. Zij meldden afgelopen maart dat Dutoit zich wél schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Charles Dutoit is momenteel eerste gastdirigent van het Philharmonisch Orkest van Sint Petersburg. Als gevolg van alle beschuldigingen stopte hij in januari als chef van het Royal Philharmonic Orchestra. Tal van andere prominente orkesten zegden de samenwerking met hem op.

Ster advertentie
Ster advertentie