Podium
NTR

MET geeft voor het eerst opdracht aan vrouwen

  1. Klassiekchevron right
  2. MET geeft voor het eerst opdracht aan vrouwen

Het nieuwe operaseizoen in New York is van start gegaan. Dirigent Yannick Nézet-Seguin is door het vertrek van James Levine twee jaar eerder dan gepland aangetreden als chef-dirigent. En hij maakt meteen de plannen bekend die hij samen met algemeen directeur Peter Gelb heeft gemaakt. Het meest opvallende wapenfeit is dat twee vrouwelijke componisten opdracht hebben gekregen een opera te schrijven. Het is voor het eerst dat het operahuis in New York vrouwen een opdrachtcompositie geeft. De eerste vrouw is Missy Mazzoli. Zij gaat een opera schrijven gebaseerd op de novelle Lincoln in the Bardo van George Saunders. De tweede vrouw die een opdracht krijgt is Jeanine Tesori, met de opera Grounded, gebaseerd op een toneelstuk van George Brant.

In datzelfde seizoen 2020-2021 is de opera “Dead Men Walking van Jake Heggie” te zien in de regie van de Nederlandse regisseur Ivo van Hove. Het is zijn eerste enscenering voor de Metropolitan Opera, er zullen er meer volgen.

Yannick Nézet-Séguin zegt: “Het is een illusie te denken dat iedereen van opera gaat houden, maar het is geen illusie om te proberen dat iedereen zich welkom voelt.”Ster advertentie
Ster advertentie