Podium
NTR

Gatti opent aanval op het KCO

  1. Klassiekchevron right
  2. Gatti opent aanval op het KCO

Daniele Gatti, de voormalige chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest, heeft de aanval geopend op het orkest. Zijn advocaten hebben laten weten dat hij het niet eens is met uitlatingen die directeur Jan Raes vorige week in Parool en NRC over Gatti’s gedwongen vertrek, afgelopen zomer.

Raes had onder meer gezegd dat er vóór 2 augustus met de dirigent was gesproken over beschuldigingen van ongepast gedrag van vrouwelijke musici. 2 augustus was de datum waarop het orkest de samenwerking met Gatti beëindigde. Gatti zegt dat hij daar pas veel later, in november, van hoorde en dat hij niet de kans heeft gekregen zich te verweren tegen de beschuldigingen. Hij zou ook geen inzage hebben gekregen in de resultaten van het interne onderzoek dat aan het licht bracht dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

Geen vriendschappelijke schikking
In het licht van Raes’ recente verklaringen ziet Gatti zich nu genoodzaakt te „erkennen dat het management van het Concertgebouworkest geen intentie meer heeft om tot een vriendschappelijke schikking te komen”. Gatti ziet zich gedwongen „dienovereenkomstig te handelen”.

Ster advertentie
Ster advertentie