Podium
NTR

Film over 'Black Mozart'

  1. Klassiekchevron right
  2. Film over 'Black Mozart'

Er is een film op komst over de 18e eeuwse Franse componist Joseph Bologne Chevalier de Saint-Georges, ook wel ‘Black Mozart’ genoemd.

Geboren als zoon van een slavin en blanke plantage-eigenaar in 1745, was Bologne een virtuoos violist, dirigent en componist. En op het hoogtepunt van zijn roem belandde hij zelfs aan het hof van Marie Antoinette.
De zwarte Mozart leidde een van Europa’s grootste orkesten en was tevens de eerste zwarte kolonel in het Franse leger. De 18e -eeuwse Amerikaanse president John Adams noemde hem ‘de meest talentvolle man van Europa’.

De Franse componist was een tijdgenoot van Mozart die nogal jaloers moet zijn geweest op Bologne. Zo gaat het verhaal dat Mozart zijn jaloezie gebruikte voor de creatie van het doortrapte zwarte personage Monostatos uit zijn opera ‘Die Zauberflöte’.

Helaas ging veel van de muziek van de Bologne verloren tijdens de Franse Revolutie, en wat overbleef, werd snel vergeten.

Het idee voor de film is afkomstig van de Amerikaanse scenario-schrijfster Stefani Robinson. Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie