Podium
NTR

Corinne Niemeyer assistentdirigent in Rotterdam

  1. Klassiekchevron right
  2. Corinne Niemeyer assistentdirigent in Rotterdam

Afgelopen weekend bracht het Rotterdams Philharmonisch Orkest het nieuws naar buiten dat de jonge Duitse dirigente Corinna Niemeyer is benoemd tot assistent dirigent. In september waren de audities. Orkestleden en huidige chef-dirigent Lahav Shani mochten stemmen en uit die stemming bleek een duidelijke voorkeur voor Corinna Niemeyer. Niemeyer zal de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest bijstaan, door bijvoorbeeld tijdens de repetitie in de zaal mee te luisteren, of door met het orkest te repeteren.
Toen Niemeyer wist dat zij in Rotterdam mocht auditeren, is zij in Keulen naar het orkest gaan luisteren. Dat was tijdens de laatste tournee, afgelopen augustus. Tijdens dat concert herkende zij meteen het karakter van het orkest, dat risico’s neemt op een positieve manier.

Al meteen na haar auditie werd zij aan het werk gezet tijdens de repetities. De contracten moesten toen nog getekend worden! “Ze is erg enthousiast om te beginnen,” aldus Richard Trouborst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, die haar onlangs sprak.

Meestal werkt een assistent dirigent op de achtergrond – hopende op het belangrijke moment waarop plotseling een vervanger nodig is. Bij Corinna Niemeyer is dat niet nodig. Het publiek kan haar dit jaar nog in actie zien tijdens een familieconcert op zondag 9 december in de Doelen in Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie