Podium
NTR

Els van der Plas vertrekt bij Nationale Opera & Ballet

  1. Klassiekchevron right
  2. Els van der Plas vertrekt bij Nationale Opera & Ballet

Algemeen Directeur Els van der Plas vertrekt 1 november bij Nationale Opera & Ballet. Ze wordt zakelijk directeur van het museum Bonnefanten in Maastricht. Dat meldt de organisatie vandaag.

Van der Plas werkt sinds augustus 2012 bij Nationale Opera & Ballet, waar zij als eerste algemeen directeur de fusie begeleidde van De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater Amsterdam.

“Terugkijkend ben ik heel trots op wat we samen met artiesten, zangers, dansers, collegae, donateurs, vrienden en sponsoren aan fantastische dingen voor elkaar hebben gekregen” aldus Van der Plas. “Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, Nationale Opera & Ballet staat als een huis, heeft een fantastische reputatie en bereidt zich nu voor op de nieuwe werkelijkheid die deze crisis met zich meebrengt.”

Jean-François van Boxmeer en Tom de Swaan, voorzitters van de Raad van Toezicht en het Nationale Opera & Ballet Fonds noemen Van der Plas “een gedreven en verbindende directeur” en hebben veel waardering voor hetgeen Van der Plas voor Nationale Opera & Ballet heeft gerealiseerd.
Naar een opvolger wordt gezocht.

Ster advertentie
Ster advertentie