Podium
NTR

Verdi Villa wordt gekocht door de Italiaanse Staat

foto: Miguel Medina / AFPfoto: Miguel Medina / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Verdi Villa wordt gekocht door de Italiaanse Staat

We hebben er al vaker over bericht: de verkoop van de Villa van Verdi. Het huis werd nog bewoond door nazaten van Verdi, maar was ook deels een museum. Jarenlang was de villa onderwerp van een geschil tussen de erfgenamen. Dat meningsverschil liep leidde uit eindelijk tot de verkoop van de villa.

Op 31 oktober sloot Villa Verdi definitief haar deuren voor het publiek en alles werd in gereedheid gebracht voor de veiling. Er was veel te doen over de verkoop van de Villa. Riccardo Muti schreef in een Italiaanse krant: “Verdi is net als Dante, net als Leonardo. Het ondenkbaar is dat de Villa Verdi na de veiling in particuliere handen zou vallen. De residentie in Sant’Agata is een heilige plaats van de cultuur.”

Deze oproep was gelukkig niet aan dovenmansoren gericht. De Italiaanse minister van cultuur bevestigde gisteren dat de staat de Villa van Verdi zal kopen, zodra alle technische procedures voor de verkoop zijn afgerond. Hij zegt: “Het is een stukje van ons allemaal en de staat zal ingrijpen.”

Giuseppe Verdi kocht het huis in 1848. Hij woonde er vanaf 1851 tot zijn dood in 1901. Hij schreef er onder meer zijn opera’s La forza del destino, Don Carlos en Aïda.

Ster advertentie
Ster advertentie