Podium

English National Opera komt met TikTok-opera

NTR
foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Klassiekchevron right
  2. English National Opera komt met TikTok-opera

Het operahuis hoopt zo een jonge doelgroep te bereiken.

Opera maken voor jongeren. En ook nog zó dat ze het leuk vinden.... Het valt niet mee. 13 november kwam de Nationale Opera met een voorstelling waarin hiphop en moderne dans zit. Kritiek in de pers: de makers willen veel te veel tegelijk. Misschien werkt de aanpak van The English National Opera beter. Het Britse operahuis presenteerde deze week een opera voor TikTok, het snel groeiende online platform dat veel jongeren trekt, vooral tieners.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het filmpje zet het operahuis influencers in, jongeren die erg bekend zijn op TikTok... maar niet per se kunnen zingen. Zij playbacken teksten die door anderen zijn ingezongen, terwijl ze doen wat ze altijd doen: dansjes, loopjes en gekke acts. Daartussenin gemonteerd brengen het operakoor en -orkest het bekende koordeel van de opera Carmen van George Bizet.

Maar wel op een andere tekst. Het verhaal(tje) is gebaseerd op een populaire Tiger King serie van Netflix, meteen ook partner van dit project. Of jongeren blijven kijken, en zelfs opera (of de serie op Netflix) interessanter gaan vinden, moet nog blijken.

Ster advertentie
Ster advertentie