Podium
NTR

Joey Roukens en Bryce Dessner composers in focus 2022 – NovemberMusic

foto: NTR Podium Wittemanfoto: NTR Podium Witteman
  1. Klassiekchevron right
  2. Joey Roukens en Bryce Dessner composers in focus 2022 – NovemberMusic

Op 14 november 2021 was de laatste dag van het festival November Music – het 10-daagse festival voor nieuwe muziek en avontuurlijke muziekliefhebbers. Het festival werd afgesloten met de bekendmaking van de “Composers in focus” voor volgend jaar. Dat zijn Joey Roukens en Bryce Dessner.

Ieder jaar krijgt de Composer in focus de opdracht een nieuw requiem te componeren, het zogeheten Bosch Requiem. In 2022 zal dat Bosch Requiem worden geschreven door Joey Roukens. Het wordt uitgevoerd door Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor. Ook van gitarist en componist Bryce Dessner zullen tijdens de volgende editie van November Music werken klinken – hij zal dan ook zelf spelen.

Er is bij November Music ieder jaar ook een nieuwe Artist in Residence. In 2022 zal harpist Remy van Kesteren die taak op zich nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ralph van Raat speelt Roaming Empty Streets van Joey Roukens.

Het Avondconcert heeft tijdens November Music veel concerten opgenomen en uitgezonden op Radio4. Zo was gisteren bijvoorbeeld de première van het stuk Reconnaissance (Rusty Mirror Madrigal) van Kaija Saariaho te horen in het Avondconcert. Dat concert is hier terug te luisteren.

Nog meer nieuws vanaf November Music: afgelopen vrijdag werd al bekend dat componist Toek Numan de Buma Classical Award heeft ontvangen. Hij heeft in 2020 de meeste Buma-inkomsten gegenereerd in binnen- en buitenland.

Ster advertentie
Ster advertentie