Podium

Plaquette voor André Rieu

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Plaquette voor André Rieu

Hollywood en Utrecht hebben een 'walk of fame', maar ook Maastricht heeft nu eigen variant. Sinds afgelopen vrijdag ligt op het Vrijthof een plaquette voor misschien wel de beroemdste inwoner van de stad: André Rieu.

Rieu kreeg de plaquette voor zijn honderdste concert op het Vrijthof, afgelopen zomer. Vijftien jaar geleden gaf hij met zijn orkest het eerste concert, en die concerten zijn sindsdien niet meer weg te denken. Voor dat honderdste Vrijthofconcert wilde Maastricht iets doen als eerbetoon aan Rieu en als dank voor zijn voortreffelijke prestaties voor de stad. Ze maakten een bronzen plaquette, die afgelopen vrijdag werd onthuld in het bijzijn van Rieu.

André Rieu zegt: “Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze plaquette van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet.”

Elke vrijdagavond om 21:30 uur op NPO 1 kun je met André Rieu en het Johann Strauß Orkest op wereldreis. Gemiste afleveringen kun je bekijken via NPO Start:

Uitzendingen 'André Rieu'

Ster advertentie
Ster advertentie