Podium
NTR

Lessen buitenlandse conservatoria beschikbaar voor studenten Amsterdam

foto: Pexels - Anna Shvets
  1. Klassiekchevron right
  2. Lessen buitenlandse conservatoria beschikbaar voor studenten Amsterdam

Wat zou het mooi zijn als je als muziekstudent in Nederland ook lessen kunt volgen bij buitenlandse conservatoria. Helemaal als je daarvoor je studentenkamer niet hoeft te verlaten. Goed nieuws. Dat kan nu.

Het Conservatorium van Amsterdam werkt namelijk sinds kort samen met vier internationale conservatoria. De vijf opleidingen - in Amsterdam, New York, Londen, Kopenhagen en Wenen - bieden samen online lessen aan. In de corona-periode is er heel veel digitaal onderwijs ontwikkeld en dat wordt beschikbaar gemaakt voor alle studenten van de vijf instituten. Het project - Global Conservatoire, ‘wereldwijd conservatorium’ - bestond al, maar Amsterdam sluit nu aan.

Het gaat dus nog alleen om bestaand lesmateriaal, niet om direct contact met buitenlandse docenten.

Dankzij de samenwerking kunnen studenten hun lespakket uitbreiden, omdat de aanpak van de opleidingen verschilt. Het geeft hun ook een kans hun netwerk uit te breiden, zegt de opleiding in Amsterdam. Als je bijvoorbeeld online lessen bekijkt van een docent in New York wordt het makkelijker daar contacten te leggen. Dat is tenminste het idee.

Amsterdamse studenten konden zich vanaf half november inschrijven.

Ster advertentie
Ster advertentie