Podium
NTR

Protegé van Itzhak Perlman komt in voorjaar met debuutalbum

  1. Klassiekchevron right
  2. Protegé van Itzhak Perlman komt in voorjaar met debuutalbum

Een album met alleen Afro-Amerikaanse muziek. Daarmee maakt de 24-jarige violist Randall Goosby komend voorjaar zijn debuut bij Decca Classics.

Bijzonder want deze jonge violist is de protegé van wereldberoemd violist Itzhak Perlman. Goosby groeide op in Memphis, Tennessee. Zijn vader is Afro-Amerikaans en zijn moeder is Koreaans. Hij begon op zijn 7e met vioolspelen en maakte op z’n 13e zijn debuut bij de New York Philharmonic tijdens een Young People’s Concert. Itzhak Perlman nam de jongen onder zijn hoede en regelde een volledige studiebeurs voor hem aan muziekschool Juilliard in New York.

De jonge violiste bracht vorige week een (digitaal) eerbetoon aan zijn mentor, tijdens de Gramopone Awards, toen Perlman de Lifetime Achievement Award ontving. Na het uitspreken van felicitaties vertelt Randall Goosby over zijn eerste kennismaking met Mister P zoals hij hem hem noemt. “ Ik liep tijdens mijn eerste informatiebijeenkomst voor de zomercursus achter u in de kantine. Ik was ongelofelijk nerveus, maar de spanning verdween toe ik zag hoe u een een berg kipnuggets op uw bord schepte. Toen dacht ik: ik ben thuis.”

Op die cd muziek van componisten als William Grant Still and Florence Price.

Ster advertentie
Ster advertentie