Podium

Genomineerden Edison Klassiek 2021 bekend

NTR
foto: Luister.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Genomineerden Edison Klassiek 2021 bekend

Vandaag heeft de Edison Stichting de nominaties voor Edison Klassiek 2021 bekendgemaakt. De jury koos daarvoor uit ruim 200 inzendingen.

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz. Binnen het genre Klassiek zijn er in negen verschillende categorieën prijzen te winnen.

Nederlandse inbreng

Onder de genomineerden bevinden zich het Busch Trio van violist Mathieu van Bellen. Hun cd met muziek van Schubert is genomineerd in de categorie Kamermuziek. Op de cd staat onder andere het populaire Pianotrio nr.2. Cappella Amsterdam doet mee in de categorie Koor met hun cd In Umbra Mortis. De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain en pianist Sam Armstrong zijn genomineerd in de categorie Het Debuut. Op hun cd Regards sur l'infini staat de liedcyclus Poèmes pour Mi van Olivier Messiaen centraal. Ook de opname van de opera Ritratto van componist Willem Jeths is genomineerd. De opera ging aan het begin van de coronapandemie in première als een van de eerste streams. De Nationale Opera, Amsterdam Sinfonietta en Geoffrey Paterson voerden het werk uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Busch Trio speelde het prachtige tweede deel uit Schuberts Pianotrio nr.2 ook bij Podium Witteman.

De winnaars worden in december bekendgemaakt. Een complete lijst met alle genomineerden vind je op de site van de Edisons.

Ster advertentie
Ster advertentie