Podium
NTR

New European Ensemble ontvangt prijs Kersjes Fonds

  1. Klassiekchevron right
  2. New European Ensemble ontvangt prijs Kersjes Fonds

Het New European Ensemble ontvangt de Kersjes Fonds prijs. De prijs, vernoemd naar violist en dirigent Anton Kersjes wordt jaarlijks uitgereikt.

Met de prijs spreekt het Kersjes Fonds zijn waardering uit voor het doorzettingsvermogen waarmee het ensemble al tien jaar lang -ondanks de bezuinigingen in de kunsten- zijn missie steeds op hoog niveau weet te verwezenlijken. Die missie luidt: het 20e-eeuwse en hedendaagse repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige manier presenteren voor een breed publiek.

‘Het New European Ensemble valt op door uitmuntend en sprankelend spel, en weet het publiek steeds te boeien door een scherpe en originele programmering met verrassende gasten als de legendarische Heinz Holliger,’ aldus het juryrapport.

Het New European Ensemble is regelmatig te horen bij belangrijke festivals in binnen- en buitenland waaronder Gaudeamus Muziekweek, November Music, Shanghai New Music Week en het Beijing Contemporary Music Festival.

De Kersjesbeurzen gaan dit jaar naar dirigent Lodewijk van der Ree en violiste Hawijch Elders. Het Behn Quartet ontvangt een stipendium.

De prijsuitreikingen vinden plaats op 3 december in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie