Podium

Zangeres Meral Polat in actie voor ramp Turkije en Syrië

NTR
foto: Marc Wielaertfoto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Zangeres Meral Polat in actie voor ramp Turkije en Syrië

De berichten en beelden van de enorme aardbeving in Turkije en Syrië raken ons allemaal. Zangeres Meral Polat heeft in Podium opgeroepen tot actie en gaat zelf een benefietconcert organiseren. "Het is echt een grote ramp waarbij elke minuut telt."

Beitske in gesprek met Meral Polat over de ramp in Turkije en Syrië

Contact met het rampgebied

Meral Polat vertelde in Podium hoe ze de hele dag aan de telefoon zit en steeds meer vreselijke verhalen uit het aardbevingsgebied hoort. Zo kunnen ouders hun kinderen onder het puin horen, maar is het niet mogelijk om ze eronder vandaan te halen omdat er nog geen hulp is gearriveerd. Anderen zitten zonder eten in hun ondergesneeuwde auto. Ook sterven mensen die de aardbeving hebben overleefd van de vrieskou. Er zijn plaatsen waar een derde van de gebouwen is ingestort en naschokken nog meer schade aanrichten. De familie van Polat, zelf van Turks-Koerdische afkomst, is veilig, maar veel van haar vrienden, kennissen en collega's hebben nog geen bericht ontvangen van hun familie.

Quote

Het is echt een grote ramp waarbij elke minuut telt.

Meral Polat

Benefietconcert

Machteloos toekijken is daarom het laatste wat Polat wil. Ze heeft nu plannen om een benefietconcert te organiseren. "Wat ik in mijn omgeving heel mooi zie, is dat iedereen op z'n eigen manier denkt: hoe kan ik bijdragen, wat kan ik doen? Er zijn buurthuizen die vrachtwagens huren en naar het gebied toe laten gaan en er zijn theaters bezig met het organiseren van een benefietconcert. Wij zijn zelf met zalen aan het kijken wat kunnen we doen. Iedereen is bezig om op de een of andere manier iets te kunnen doen, want je voelt je gewoon heel machteloos."

Musici die mee willen doen met het benefietconcert, of mensen die andere ideeën hebben, kunnen contact opnemen met de redactie van Podium via podium@ntr.nl.

Woensdag 15 februari actiedag Giro555

Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Die dag wordt Beeld & Geluid in Hilversum het actiecentrum van Giro555, met als doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is. Lees hier meer over de actiedag.

Datum benefietconcert bekend

Op vrijdag 17 februari vindt een benefietconcert voor Turkije en Syrië plaats in de Doelen. Initiatiefnemers zangeres Meral Polat en concertorganisator Mystiek Productions voelen de noodzaak om ook iets te doen voor de slachtoffers in het gebied. Zij bundelen hun krachten met een grote groep muzikanten en diverse podia en organiseren gezamenlijk een reeks benefietconcerten.

Een bezield muzikaal programma voor Turkije en Syrië; gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske en met optredens van onder meer Kovacs, Wasim Arslan, Naaz, Efe Erdem, Meral Polat Trio, Ragazze Quartet en Derek Otte.

De artiesten die optreden doen dit geheel belangeloos. De gehele opbrengsten van dit concert gaat naar de Giro 555 actie voor de slachtoffers in het rampgebied.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie