Podium
NTR

Pierre Audi-leerstoel voor Nicholas Till

  1. Klassiekchevron right
  2. Pierre Audi-leerstoel voor Nicholas Till

Vorig jaar al bij het afscheid van Pierre Audi maakte De Nationale Opera bekend dat ze samen met de Universiteit van Amsterdam een Leerstoel voor muziektheater en opera’ wilde instellen. Gisteren werd bekend wie die eerste Pierre Audi-leerstoel gaat bekleden. Het is de Britse hoogleraar Operastudies Nicholas Till. Till is directeur van Centre for Research in Opera and Music Theatre aan de University van Sussex.

De 64-jarige hoogleraar is opgeleid als kunsthistoricus en werkte als regisseur, schrijver en maker van opera en experimenteel muziektheater.

Nicholas Till gaat zich bezighouden met onderzoek naar de Nederlandse opera in internationale context. Hij wil daarmee een bijdrage leveren aan het nog jonge veld van operastudies. Hij gaat lesgeven aan bachelor- en masterstudenten Theater- en Muziekwetenschap en promotieonderzoek stimuleren.

Luc Joosten, hoofd Dramaturgie De Nationale Opera zegt in een verklaring: ‘Met Nicholas Till, die als wereldwijde specialist geldt op het vlak van het verbreden van de betekenis van opera, hebben DNO en UvA een unieke kans om opera nog beter op de kaart te zetten en de maatschappelijke relevantie te laten zien.’

Foto: Bob Bronshoff

Ster advertentie
Ster advertentie