Podium
NTR

Primeur voor de UvA: Hoogleraar Musical

  1. Klassiekchevron right
  2. Primeur voor de UvA: Hoogleraar Musical

De Universiteit van Amsterdam heeft een hoogleraar Musical benoemd. Het is de Britse theaterwetenschapper Millie Taylor. Ze is hiermee de eerste hoogleraar op het specifieke terrein van musical.

Met de nieuwe Joop van den Ende-leerstoel, zoals de officiële titel luidt, hoopt de universiteit een impuls te geven aan het onderzoek naar de historische, hedendaagse en toekomstige ontwikkeling van musicals.

Taylor begon haar carrière als musicalregisseur en maakte later de overstap naar de wetenschap. In 2001 promoveerde ze op een onderzoek naar theater en muziek. “Ik kijk ernaar uit om de bestudering van de musical in Nederland op te kaart te zetten,” aldus Taylor.

Joop van den Ende reageert enthousiast op de benoeming van Taylor:

“Met haar brede, internationale achtergrond kent ze zowel de theorie als de praktijk van de wereld van de musical goed, een veelbelovende combinatie. Wij hopen dat zij kan bijdragen aan het enthousiasmeren van een nieuwe generatie studenten voor het musicalvak, en aan het verbreden van het huidige aanbod met nieuwe verhalen en vormen”, aldus Joop van den Ende.

Ster advertentie
Ster advertentie