Podium
NTR

Kritiek na voortrekken musici Wiener Philharmoniker bij vaccinatie

  1. Klassiekchevron right
  2. Kritiek na voortrekken musici Wiener Philharmoniker bij vaccinatie

95 musici van de Wiener Philharmoniker, het belangrijkste orkest van Oostenrijk, hebben voorrang gekregen bij vaccinatie tegen covid-19. Dat melden Oostenrijkse media. Het zou gaan om orkestleden die binnenkort in het buitenland moeten optreden. Zonder vaccinaties zouden die concerten niet door kunnen gaan, stelt het orkest.

Het nieuws leidde tot grote verontwaardiging. Waarom deze musici wel en andere kunstenaars niet?, vraagt een kunstenbond zich af.

Intussen komt er meer nieuws naar buiten. De orkestleiding zou de musici hebben gevraagd om "absolute discretie en geheimhouding". Dat zou ook intern tot kritiek van musici hebben geleid, in een brief aan de directie: “Wat denkt u? Het stinkt, dus praat er alsjeblieft niet over? Bent u eigenlijk vergeten hoe ongelooflijk snel ongunstig nieuws zich verspreidt?”.

De Wiener Symphoniker, het andere grote symfonieorkest van Wenen, heeft via Facebook laten weten dat de orkestleden geen voorrang krijgen. “We maken in onze kunst geen onderscheid tussen mensen”.

Artikel in Der Standard, Oostenrijkse krant (Duitstalig)

Ster advertentie
Ster advertentie