Podium
NTR

Genomineerden voor de publiekprijs Edison Klassiek bekend gemaakt

foto: Luister.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Genomineerden voor de publiekprijs Edison Klassiek bekend gemaakt

De genomineerden voor de publiekprijs van de Edison Klassiek zijn bekend gemaakt. Luisteraars kunnen voor 1 september hun stem uitbrengen op één van de genomineerde albums. De Edisons worden uitgereikt op 9 oktober.

Wil je weten welke albums genomineerd zijn? Hieronder volgt een opsomming.

Morphing Chamber Orchestra - Stabat Mater
Arvo Pärt is een van de meest gewaardeerde en uitgevoerde componisten van vandaag. Het Morphing Chamber Orchestra en zijn artistiek leider Tomasz Wabnic voeren op dit album enkele van zijn beste werken uit, met als bekroning het meesterwerk Stabat Mater, in een nieuwe bewerking.

Alexis Ffrench – Truth
De baanbrekende pianist Alexis Ffrench is niet bang om zijn muziek te combineren met gewichtige zaken. Truth is zijn meest krachtige en politieke album tot nu toe, maar ook zijn meest optimistische. Truth geeft Alexis' hoop voor de toekomst weer en zijn overtuiging dat er al verandering op komst is.

Abel Selaocoe - Where is Home
De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe maakt zijn debuut met Where is Home (Hae Ke Kae). De dubbele titel, in het Engels en Sesotho, weerspiegelt het gevarieerde programma van het album, dat barokmuziek verbindt met zijn eigen composities en Zuid-Afrikaanse hymnes.

Hannes Minnaar – 24 Preludes
In 2020 opperde Hannes Minnaar het plan om een album te maken met de 24 Preludes en fuga’s opus 87 van Sjostakovitsj. En nu ligt er een prachtig dubbelalbum met deze werken, waarin ‘de gekte en de eenzaamheid’ doorklinken, uiteraard virtuoos uitgevoerd door de begenadigde pianist.

Max Richter - The New Four Seasons
Een decennium na de release van zijn baanbrekende Recomposed-album keert componist Max Richter terug naar de klankwereld van Vivaldi's Vier Jaargetijden. Hij nam met violiste Elena Urioste en de muzikanten van het Chineke! Orchestra een compleet nieuwe versie op.

Nemanja Radulovic – Roots
Met Roots put violist Nemanja Radulović uit een diversiteit aan culturen in een muzikale wereldreis. Hij wordt vergezeld door zijn eigen ensemble Double Sens, wiens leden uit Frankrijk en de Balkan komen. Hij hoopt dat iedereen een wereld zonder grenzen kan ontdekken door deze muziek.

Tom Kristiaan - Petites danses et rêveries
Pianist Tom Kristiaan bewijst met zijn nieuwe album dat neoklassieke muziek in is. Het bevat acht dromerige pianostukken, geïnspireerd door de danswereld. Stuk voor stuk kwetsbare, intieme werken. En zoals we gewend zijn van Tom Kristiaan, is een vleugje melancholie nooit ver weg.

Hans Zimmer – Live
Dit album bevat meer dan twee uur nieuwe bewerkingen van enkele van de meest populaire werken van de iconische filmcomponist Hans Zimmer. Een episch muzikaal spektakel dat sfeervolle klassieke bewerkingen en elektronische elementen combineert tot het krachtige geluid van een rockband.

Lucie Horsch – Origins
Op Origins onderzoekt blokfluitiste Lucie Horsch het verband tussen haar instrument, de blokfluit, en volksmuziek. Het resultaat is een verrassende mix van verschillende muziekstijlen, die zelden op één album worden gecombineerd. De klanken voelen tegelijkertijd modern en tijdloos aan.

Víkingur Ólafsson - From Afar
Het nieuwe en zeer persoonlijke album From Afar van pianist Víkingur Olafsson weerspiegelt zijn muzikale DNA, van herinneringen over opgroeien in IJsland tot zijn internationale carrière en hedendaagse inspiratiebronnen. Zoals zijn held, de componist en pianist György Kurtag.

Heb je je keuze bepaald? Breng je stem uit op de website van classic.nl

Ster advertentie
Ster advertentie