Podium
NTR

Balkonzangers in Toronto trekken zwerfkatten aan

  1. Klassiekchevron right
  2. Balkonzangers in Toronto trekken zwerfkatten aan

De Canadese stad Toronto heeft een waarschuwing afgegeven aan zangers die vanaf hun balkon de mooiste aria’s zingen. Het zingen trekt zwerfkatten uit omliggende buitenwijken aan, is geconstateerd, en die kunnen volgens de autoriteiten wel eens zorgen voor de overdracht van het COVID-19 virus.

“Er is niets meer inspirerend dan mooie muziek. Maar we merken ook dat er veel meer zwerfkatten in de stad komen, vanuit de buitenwijken van Scarborough en Etobicoke. Het lijkt erop alsof de balkon-aria's deze katten aantrekt," alsdus Christine Elliott, de minister van volksgezondheid in Ontario.

De minister maakt zich daarna zorgen over de mogelijke overdracht van COVID-19 op de dieren die nu meer dan ooit in de stad zijn. Daarom het dringend verzoek aan musici om vooral online te gaan. Katten zitten nog niet op het internet - de memes daargelaten natuurlijk.

Het gehoor van katten is aanzienlijk beter dan dan dat van mensen. Ze kunnen veel geluiden onderscheiden en zeer hoge tonen horen (boven 45.000 Hertz). Ter vergelijking, een mens hoort niets boven de 20.000 Hertz. Na 3 jaar neemt het waarnemen van hoge tonen bij katten echter al weer af. Maar de dieren zouden de balkon-aria's dus al van een kilometer afstand kunnen horen.

"Nooit gedacht dat katten zo gek op opera zouden zijn," zegt sopraan Anna Stoloff. Anna zingt dagelijks om 17:00 uur vanaf haar balkon de buurt Beaches (Toronto) toe.

Dit bericht werd op 1 april gepubliceerd. Mooie 1 april grap toch?

Bron: ludwig-van.com

Ster advertentie
Ster advertentie