Podium
NTR

Bas-bariton Bas Kuijlenburg (60) overleden door aanrijding

foto: baskuijlenburg.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Bas-bariton Bas Kuijlenburg (60) overleden door aanrijding

Bas-bariton Bas Kuijlenburg, al 30 jaar lang koorlid bij De Nationale Opera, is zaterdagmiddag frontaal gebotst met een ambulancewagen. Hij is daarbij om het leven gekomen. Kuijlenburg was op weg naar een scratch-sessie van Oratoriumkoor Heiloo. Kuijlenberg is 60 jaar geworden.

Podium sprak met Marcel Heijnen, voorzitter van het Culemborgs Mannenkoor dat Kuijlenburg dirigeerde. Heijnen vertelde over hem: “Een geweldige dirigent, heel muzikaal maar het belangrijkste was zijn geduld. En als het geduld op raakte, dan was dat ook zeker terecht. Als zanger kon hij ons ook goed helpen met de zangtechniek. Op die manier wist hij behoorlijke resultaten te bereiken."

Veel dorpen in Nederland hebben een koor dat in de Kersttijden concerten organiseert. Heijnen uit zijn zorgen: "Een belangrijke pijler valt weg uit het culturele leven van Culemborg. Hij was een begrip, ook bij andere koren in het land waar hij regelmatig inviel."

Het Culemborgs Mannenkoor had afgelopen zondag een kerstconcert gepland om voor alle dorpsbewoners kerstliedjes te zingen. "Dit hebben we veranderd naar een bijeenkomst voor de leden, om het verdriet en de verbijstering te delen."

Ster advertentie
Ster advertentie