Podium

Radio Filharmonisch introduceert stipendium voor jonge componisten

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Radio Filharmonisch introduceert stipendium voor jonge componisten

Het Radio Filharmonisch Orkest start met ingang van 2021 met een jaarlijks stipendium voor jonge, talentvolle componisten. Het eerste stipendium zal worden toegekend aan de Nederlands-Israëlische Karmit Fadael. Dat heeft het orkest vandaag bekendgemaakt.

Het stipendium kwam tot stand dankzij financiële steun van de Vrienden van het RFO en de gemeente Hilversum in samenwerking met het televisieprogramma Podium Witteman.

Karmit Fadael krijgt opdracht voor het componeren van vier nieuwe werken, waarvan er één op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum in première zal gaan. De andere composities zullen door het jaar heen in première gaan bij het televisieprogramma Podium Witteman, uitgevoerd door leden uit het Radio Filharmonisch Orkest en het huisensemble van Podium Witteman, Fuse.

Karmit Fadael

Fadeal studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Calliope Tsoupaki, Guus Janssen en Martijn Padding. In 2019 studeerde zij af en sindsdien componeerde zij in opdracht van o.a. het Residentie Orkest, November Music en Doelen Ensemble. "Als persoon ben ik emotioneel, eigenwijs, rationeel maar ook kalm. Deze eigenschappen kun je herkennen in mijn muziek. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar nieuwe klankcombinaties en probeer ik zowel het publiek als de musici aan te spreken."

Ster advertentie
Ster advertentie