Podium
NTR

Werkklimaat Sydney Symphony Orchestra onder de loep

foto: Bernard Spragg via Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Werkklimaat Sydney Symphony Orchestra onder de loep

Uit het onderzoek onder medewerkers van het operahuis en het orkest blijkt dat er ‘onaanvaardbaar veel schadelijk gedrag’ voorkomt.

Onlangs nog was de feestelijke heropening van Sydney Opera House. Na jarenlange renovatie kan het huisorkest Sydney Symphony Orchestra onder leiding van chef Simone Young weer concerten geven in de vernieuwde zaal. Maar de feeststemming wordt wellicht overschaduwd door een rapport over het werkklimaat binnen de organisatie, dat onlangs verscheen. Dat meldt de Sydney Morning Herald.

Uit het onderzoek onder ruim 75 medewerkers van het operahuis en het orkest blijkt dat er ‘onaanvaardbaar veel schadelijk gedrag’ voorkomt, waaronder pesterijen en seksuele intimidatie. Bijna de helft van de ondervraagden heeft te maken met pesterijen. En voor wat betreft het orkest gaf een derde van de vrouwen aan te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. Daarnaast gaven de respondenten aan zich niet veilig te voelen om klachten formeel te melden.

De bestuursvoorzitter van het Sydney Symphony Orchestra erkende in een reactie ‘dat de systemen voor het melden verbetering behoeven’.
De organisatie ziet het rapport ‘als een katalysator voor echt en positieve verandering’ en meldt dat er dit jaar workshops over respectvol gedrag op de werkvloer worden ingevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie