Podium
NTR

Campagne Kies een Club helpt bij betaling muzieklessen

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Campagne Kies een Club helpt bij betaling muzieklessen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vreest dat het aantal kinderen dat een sport of muziekles kan volgen zal afnemen. De energiecrisis en de hoge inflatie zorgen voor financiële problemen bij veel gezinnen. Het Jeugdfonds vreest dat de ouders dan gaan bezuinigen op sportclubs, muziek- en dansscholen. Nu al kunnen per klas gemiddeld 2 à 3 kinderen geen sport- of muziekles volgen. De verwachting is dat dit aantal toeneemt.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur vraagt daarom aandacht voor deze problematiek via de campagne Kies een club. Ouders die vanwege geldproblemen geen sport- of muziekles kunnen betalen, kunnen aankloppen bij het Fonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt dan de contributie of het lidmaatschap van het kind uit subsidies en giften. Het fonds hoopt dat via de campagne meer ouders op de hoogte zijn van de mogelijkheden voor hun kinderen.

Monique Maks is directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zegt: “We begrijpen dat mensen de hand op de knip moeten houden. Met onze hulp kunnen we ervoor zorgen dat kinderen gewoon naar hun clubjes kunnen gaan. We hopen dat meer mensen de weg naar ons weten te vinden zodat het niet nodig is dat kinderen hun sport en cultuur moeten missen.”

Dat er steeds meer ouders met financiële problemen zijn, wordt ook duidelijk in de wijken en op scholen. Tristan de Bruin is Jeugd- en gezinscoach in Rotterdam. Hij zegt: “Het lidmaatschap van de sport,- en cultuurclub is een uitgave die steeds minder mensen zich kunnen veroorloven. Maar als ze de weg naar ons weten te vinden, kunnen we ze samen met het Jeugdfonds helpen en hoeven ze hier niet op te bezuinigen.”

De campagne Kies een Club duurt nog tot en met vrijdag 30 september.

Ster advertentie
Ster advertentie