Podium
NTR

Benefietacties voor Oekraïne

foto: Ramon van Flymen / ANPfoto: Ramon van Flymen / ANP
 1. Klassiekchevron right
 2. Benefietacties voor Oekraïne

De cultuursector komt in actie voor hulp aan Oekraïne en Oekraïense vluchtelingen, met de kreet ♥rtforUkraine.

Concert for Peace

Pianist Anna Fedorova vertelde vorige week bij ons in de uitzending over het “Concert for Peace” dat zij organiseerde in het Concertgebouw. Op 6 maart werd er bij dat concert meer dan een ton opgehaald voor Giro 555. Het concert is terug te luisteren via onderstaande links.

Acties door het hele land:

 • Zaterdag 12 maart een Benefietconcert van Ekaterina Levental in de Philharmonie Haarlem
 • Woensdag 9 maart presenteerde het Matangi kwartet de nieuwe cd “Outcast” in Korzo, Den Haag. Er is besloten de opbrengst van de kaartverkoop te doneren aan Stichting Vluchteling. Het Matangi Kwartet schrijft op de site: “Met onze muziek spreken wij ons hartstochtelijk uit tegen de waanzin van geweld en vóór menselijkheid en vrijheid.”
  Het concert van het Matangi Kwartet is live uitgezonden in het Avondconcert op NPO Radio 4.
 • Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Laurenzo Viotti, het Koor van De Nationale Opera en zangers van De Nationale Opera Studio bundelen hun krachten voor een benefietconcert op zondag 13 maart.
 • Het Nederlands Blazersensemble doneert de opbrengst van de voorstelling “Van de lach en de traan” op 13 maart eveneens aan Stichting Vluchteling.
 • De Doelen organiseert een benefietconcert, dat dinsdag 15 maart plaatsvindt. Wilfried de Jong presenteert en onder andere Maya Fridman, Anna Fedorova en Misha Maisky spelen.
 • Op woensdag 17 maart staat een benefietconcert op het programma bij TivoliVredenburg met dezelfde muzikanten.
 • Festival for Compassion vroeg de Oekraïense Maxim Shalygin om een nieuwe compostitie voor strijkkwartet. Drop after drop wordt geprogrammeerd in allerlei klassieke muziekfestivals in Europa, waaronder 17 maart tijdens Schiermonnikoog Festival.
 • Zondag 20 maart organiseert het Beauforthuis in Zeist een concert, waarbij alle opbrengsten naar Giro555 gaan.

Niet alleen in Nederland zijn dit soort initiatieven. Uit solidariteit met de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne, geven de Münchner Philharmoniker (waar Gergiev tot vorige week chef-dirigent was), het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Bayerischen Staatsorchester samen met violist Anne-Sophie Mutter een benefietconcert. De avond wordt geleid door dirigent Lahav Shani.


Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Via de onderstaande button kom je op de site van Giro555 waar je kunt doneren. Of ga naar onze overzichtspagina.

Geef nu aan Giro555 Home 'Samen in actie voor Oekraïne'

Ster advertentie
Ster advertentie