Podium

Omstreden Plácido Domingo welkom bij Cecilia Bartoli

NTR
foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Omstreden Plácido Domingo welkom bij Cecilia Bartoli

De wereldberoemde mezzosopraan Cecilia Bartoli gaat samen met tenor Plácido Domingo optreden. Ze heeft voor 21 april een duo-recital georganiseerd, in het operahuis van Monte-Carlo, waar ze artistiek leider is. Dat is opvallend, omdat de reputatie van Domingo niet al te best meer is.

Na beschuldigingen gaf hij in 2020 toe dat hij vrouwen had lastiggevallen, met seksuele bedoelingen. En hij betuigde spijt. Hij zei te begrijpen dat de vrouwen die hem beschuldigden, bang waren zich uit te spreken, "omdat ze zich zorgen maakten over hun carrière." Verschillende operahuizen deden hem in de ban.

Vorig jaar augustus kreeg de tenor er nog een beschuldiging bij. Hij zou banden hebben met een organisatie die betrokken was bij seksueel misbruik van minderjarigen, zo meldde The Washington Post.

Bartoli vindt dat je pas mag oordelen als de rechter heeft gesproken. "Het maakt niet uit of we het hebben over een anoniem persoon, of over een van de grootste operakunstenaars uit de geschiedenis", zei ze in een Frans muziekblad. "Bij gebrek aan bewijs is het mijn taak als directeur om het meest uitzonderlijke talent naar het publiek te brengen."

Ster advertentie
Ster advertentie