Podium
NTR

Kathedrale Koor Utrecht vreest voor voortbestaan

  1. Klassiekchevron right
  2. Kathedrale Koor Utrecht vreest voor voortbestaan

Wegens aangekondigde bezuinigingen komt aan het einde van dit jaar het voortbestaan van het Kathedrale Koor Utrecht ernstig in gevaar. Dat meldt het koor op de website. Magdaleen Ridder, voorzitter van het Kathedrale Koor Utrecht zegt: “Ik kan mij niet voorstellen dat er geen Kathedrale Koor meer zou zijn. Het koor vierde vorig jaar het 150-jarig bestaan. Dan heb je ook echt iets in stand te houden.”

Het koor heeft een hele eigen plek in de geschiedenis van de Nederlandse koormuziek, mede door de band met de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Leerlingen van deze speciale basisschool krijgen naast het reguliere onderwijs ook elke dag zang- en muziekles. Vanaf groep 7 zingen zij ook mee in het Kathedrale Koor.

De huidige dirigent, Gerard Beemster, gaat in december met pensioen. Zijn opvolger krijgt slechts een aanstelling van 4,5uur. Daardoor komen de koorrepetities van de leerlingen van de Koorschool in gevaar. Alles bij elkaar wordt er gevreesd dat het huidige kwaliteitsniveau van het Kathedrale Koor in Utrecht niet kan worden behouden, tenzij er financiële ondersteuning van derden wordt gevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie