Podium

Kabinet geeft extra coronasteun aan cultuursector

NTR
foto: Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Kabinet geeft extra coronasteun aan cultuursector

Het kabinet heeft 16 november bekendgemaakt dat er extra coronasteun komt voor de cultuursector. Het gaat om de instellingen die extra te lijden hebben door de maatregelen van 13 november.Als evenementen bijvoorbeeld helemáál niet door kunnen gaan, krijgen de organisaties 100 procent van de gemaakte kosten vergoed. Verder is er steun voor zalen die sinds 13 november minder mensen mogen toelaten. Het maximum is nu 1250 toeschouwers, ongeacht de zaalgrootte. Dat betekende bijvoorbeeld dat het Amsterdamse Concertgebouw toeschouwers moest afbellen. In dat soort gevallen krijgen zalen dus een compensatie.

Herstelplan

Ook maakte cultuurminister Ingrid van Engelshoven 16 november haar herstelplan voor de sector bekend. Onderdeel daarvan is dat instellingen die rijkssubsidie krijgen ook de komende tijd niet aan prestatie-eisen hoeven te voldoen. Dat gaat bijvoorbeeld over een minimum aantal voorstellingen en eigen inkomsten. De minister volgt daarmee het advies van de Raad voor Cultuur.

De raad adviseerde haar ook om de huidige rijkssubsidie twee jaar extra te garanderen, om zo de sector rust te geven. Die wijziging komt er niet, besloot Van Engelshoven. Die verandering biedt volgens de minister geen rust en is te complex.

Meer informatie op rijksoverheid.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie