Podium
NTR

Corona buitenland: Franse plannen cultuursector

  1. Klassiekchevron right
  2. Corona buitenland: Franse plannen cultuursector

Frankrijk

Blazers en zangers dragen via hun adem mogelijk makkelijker het coronavirus over. Een ziekenhuis de Franse stad Lille gaat nu onderzoeken of dat echt zo is. Een wetenschappelijke studie moet adviezen opleveren voor situaties waarin blaasinstrumenten worden gebruikt of zangers actief zijn.

De Franse president Emmanuel Macron heeft in een videoboodschap gisteren zijn plan voor de culturele sector gepresenteerd. Dat melden Franse media. De zalen in Frankrijk kunnen weer open, niet voor uitvoeringen, maar voor opnamen en repetities, als voorbereiding op het volgende seizoen. Ook wordt het recht op een werkloosheidsuitkering verlengd. Macron kondigde verder een groot programma van culturele overheidsopdrachten aan.

Hij benadrukte dat het beleid vooral een zoektocht is en riep kunstenaars op nieuwe vormen te vinden om het publiek te bereiken.

Oostenrijk

Ook in Oostenrijk wordt geƫxperimenteerd. Het Brucknerhaus in Linz start in juli weer met concerten, met 400 in plaats van 1.400 toeschouwers. En onder strikte maatregelen. Alleen... het mag nu nog helemaal niet. De zaal hoopt dat de maatregelen tegen die tijd zijn versoepeld.

Ster advertentie
Ster advertentie