Podium
NTR

Oekraïense pianist zet hoogterecord met concert in de Himalaya

  1. Klassiekchevron right
  2. Oekraïense pianist zet hoogterecord met concert in de Himalaya

Concert in the Clouds
Pianist Evalina De Lain heeft het hoogterecord gezet voor een klassiek concert met haar optreden op de toppen van de Himalaya in India. Op een hoogte van 5000 meter verzorgde de Oekraïense, woonachtig in Londen, een concert van 90 minuten. Het 'Concert in the Clouds' zoals ze de uitvoering heeft genoemd, werd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel 'Cystic Fibrosis Trust'. Cystische fibrose, beter bekend als taaislijmziekte, is een erfelijke aandoening die onder meer kan resulteren in chronische luchtweginfecties.

Revalidatie
De Lain heeft zelf een revalidatieperiode van veertien jaar achter de rug waarbij ze moest herstellen van de gevolgen van RSI, waar ze in 2005 last van kreeg. Lang kon ze haar handen niet bewegen, dus dit bijzondere concert heeft voor haar extra betekenis:

"Ik had in geen miljoen jaar verwacht dat ik ooit nog klassiek piano zou kunnen spelen, laat staan het hoogste concert ooit. Het is een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar ik ben niet bang voor een uitdaging, en het was een ongelofelijke eer om mijn muziek 'in de wolken' te kunnen spelen!"

Documentaire
Er wordt een documentaire gemaakt over deze indrukwekkende onderneming. Bekijk alvast een voorproefje op het Youtube kanaal van Evalina De Lain:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bron: pizzicato

Ster advertentie
Ster advertentie