Podium

Artistiek directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest vertrekt

NTR
foto: Milagro Elstak
  1. Klassiekchevron right
  2. Artistiek directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest vertrekt

Het Koninklijk Concertgebouworkest maakte vrijdag 3 februari bekend dat artistiek directeur Ulrike Niehoff eind van dit seizoen, juli 2023, het orkest verlaat. Niehoff maakte sinds januari 2021 deel uit van het driekoppige directieteam.

Niehoff zegt in een verklaring trots te zijn op wat ze hebben bereikt. “Het orkest is in bloedvorm en heeft met Klaus Mäkelä een toekomstig chef-dirigent die het naar een uitzonderlijk veelbelovende toekomst kan leiden. Desondanks heb ik besloten mijn carrière ergens anders voort te zetten, iets waar ik later mededelingen over zal doen.”

Dorothee van Vredenburch, voorzitter van het Stichtingsbestuur:
“Ulrikes tijd als artistiek directeur kenmerkt zich door een reeks grote successen. Ulrike en haar twee collega’s van het directieteam loodsten het Concertgebouworkest door de pandemie, waarna het publiek op volle sterkte terugkeerde om te genieten van gevierde en veelgeprezen concerten in binnen- en buitenland. We betreuren Ulrikes besluit om te vertrekken maar respecteren het uiteraard, en danken haar voor haar uitmuntende werk. We wensen Ulrike veel succes met haar toekomstige werkzaamheden.”

Klassiek Inside neemt in het nieuwsoverzicht afscheid van de artistiek directeur van het Concertgebouworkest:

Klassiek Inside

Klassiek Inside

Ster advertentie
Ster advertentie