Podium
NTR

Plácido Domingo beschuldigd van seksueel wangedrag

  1. Klassiekchevron right
  2. Plácido Domingo beschuldigd van seksueel wangedrag

Hij is de bekendste operaster ter wereld en op zijn 78ste nog steeds ongekend populair: Plácido Domingo. Begin van deze maand vierde hij nog zijn 50-jarig jubileum met een optreden in de arena van Verona. Maar ook hij ontkomt niet aan de #metoo-storm, die niet alleen in de film- maar ook in de muziekwereld is opgestoken.

Het Amerikaanse persbureau AP heeft verschillende vrouwen gesproken die Domingo beschuldigen van seksueel wangedrag. Volgens de getuigen wist iedereen in de operawereld hoe de zanger te werk ging: "Vrouwen in zijn omgeving kregen altijd het advies om niet alleen met hem te zijn, zelfs niet in een lift, en zeker geen alcohol met hem te drinken." Een van de slachtoffers is voormalig operazangeres Patricia Wulf. Rond 1998 was ze mezzosopraan bij de Washington Opera, waar Domingo artistiek leider was. Ze vertelt dat Domingo haar intimideerde door dicht voor haar te gaan staan en te vragen: moet je naar huis vanavond? Andere vrouwen vertelden het persbureau dat ze Domingo zo lang mogelijk probeerden te ontwijken, maar uiteindelijk toegaven omdat hij anders hun beginnende carrière kapot zou maken.

De seksuele intimidatie zou zich dertig jaar lang hebben afgespeeld. In die periode was Domingo niet alleen tenor, maar ook dirigent en artistiek leider van de Los Angeles Opera.

Er is nog geen aangifte gedaan. Domingo zelf ontkent het misbruik. Hij zegt dat alles met wederzijdse instemming gebeurde. Al stelt hij ook dat er tegenwoordig anders naar bepaald gedrag wordt gekeken dan jaren geleden.

Placido Domingo (Foto: ANP).

Ster advertentie
Ster advertentie