Podium
NTR

Merkel belooft steun, Parijse opera lijdt verlies en Bamberger Symphoniker speelt Corona compositie

  1. Klassiekchevron right
  2. Merkel belooft steun, Parijse opera lijdt verlies en Bamberger Symphoniker speelt Corona compositie

Bondskanselier Angela Merkel heeft kunstenaars in Duitsland verzekerd van steun in de Corona-crisis. Zaterdag zei zij in haar wekelijkse videoboodschap: “Het doel is dat ons brede, diverse culturele landschap ook na de overwinning op de pandemie kan blijven bestaan. Dit staat hoog op de prioriteitenlijst van de Bondsregering.” Merkel begon haar wekelijkse toespraak met een ode aan de culturele sector in Duitsland. “Culturele evenementen zijn heel belangrijk, ook tijdens de Corona pandemie. Juist in deze tijd wordt duidelijk wat we missen.”

De Opéra National de Paris zal door de Corona-pandemie een verlies lijden van 40 miljoen euro. Artistiek leider Stephane Lissner zegt dat veel plannen voor het volgende seizoen in gevaar komen. “De protocollen om weer met uitvoeringen te beginnen zijn niet praktisch voor zowel artiesten als publiek,” zegt Lissner.

De Bamberger Symphoniker tekenen voor de première van de eerste Corona-compositie. Het stuk heet Reflections of Hope en is geschreven door de Oekraïense componist Eduard Resatsch. Hoe kun je nu met een orkest een première geven? Nou, digitaal dus. Meer dan 80 musici repeteerden samen op afstand en namen het stuk ook op afstand op - dat was een technisch hoogstandje, aldus de componist. Het stuk reflecteert op de emoties waaraan we zijn blootgesteld tijdens corona.

Bekijk "Refections of hope"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie