Podium
NTR

De Nationale Opera: seizoen 2019/2020

  1. Klassiekchevron right
  2. De Nationale Opera: seizoen 2019/2020

De Nationale Opera heeft het programma van komend seizoen bekendgemaakt. Ze komt met in totaal vijftien producties: 12 nieuwe en 3 reprises.

Het programma is breed: van Händels Rodelinda en Verdi's Nabucco tot een hedendaagse opera van Willem Jeths: Ritratto. Een opdrachtwerk van De Nationale Opera ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van het Opera Forward Festival, volgend jaar.
Veel internationaal zangtalent, maar ook bekende Nederlandse namen als Eva-Maria Westbroek en Thomas Oliemans. En er is aandacht voor de jongere generatie, onder wie mezzosopraan Eva Kroon, en bariton Tim Kuypers - recent nog te horen bij de NTR ZaterdagMatinee.
Opvallende naam verder regisseur Ivo van Hove. Hij zal Mahagonny van Kurt Weill ensceneren.
Seizoen 2019/2020 is tevens het laatste voor chef- dirigent Marc Albrecht. Hij dirigeert de reprise Die Walküre uit Wagners ‘Ring des Nibelungen’ en zwaait af met een nieuwe versie van Die Frau ohne Schatten, dezelfde opera van Richard Strauss als waarmee hij zijn debuut bij de opera maakte. Die Walküre wordt nog eenmaal geregisseerd door de vorig jaar vertrokken directeur Pierre Audi.

Vanaf seizoen 2020/2021 is het dan echt de beurt aan de nieuwe directeur Sophie de Lint.

Ster advertentie
Ster advertentie