Podium

Elisabeth Hetherington wint Dutch Classical Talent Award

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Elisabeth Hetherington wint Dutch Classical Talent Award

Sopraan Elisabeth Hetherington werd zondag 27 september winnaar van de Dutch Classical Talent Award in TivoliVredenburg Utrecht. De jaarlijkse Dutch Classical Talent Award wordt uitgereikt aan opvallende musici uit de nieuwe klassieke generatie. De publieksprijs is gewonnen door pianist Ramon van Engelenhoven.

Elisabeth Hetherington wint een geldbedrag van € 10.000,- . Ook krijgt ze een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De vakjury prees haar "onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”.
Haar extreem heldere en expressieve zangstem, haar temperament en theatrale optreden maakten al eerder indruk op de jury. Speciaal voor dit programma zocht Hetherington naar vrouwelijke componisten die schreven voor vrouwenstemmen.

De drie genomineerden, Ramon van Engelenhoven, Elisabeth Hetherington, en Duo Ebano, speelden gedurende de finale een klein deel van een middagvullend concert dat zij bedachten voor de Dutch Classical Talent Award, en waarmee ze dit seizoen langs Nederlandse zalen trokken. De vierde laureaat, de twee musici van Duo Mader-Papandreopoulos, konden hun tour in verband met de maatregelen rondom het coronavirus niet afmaken, daarom namen zij niet deel aan de finale. In seizoen 2021-2022 zullen zij opnieuw als kandidaten deelnemen aan Dutch Classical Talent.

Het finaleconcert in TivoliVredenburg is in het Avondconcert. Het publiek kon in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Ramon van Engelenhoven als favoriet. Ramon van Engelenhoven wint een concert in TivoliVredenburg.

Bekijk Elisabeth Hetherington

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dutch Classical Talent Tour & Award

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, met een tour met twaalf concerten langs de grote zalen van het land.

Dutch Classical Talent is een initiatief van TivoliVredenburg Fonds en de JCP Stichting.

Omslag: Dutch Classical Talent
Bron: Dutch Classical Talent

Ster advertentie
Ster advertentie