Podium
NTR

Winnaars International Vocal Competition bekend

foto: Ronald Knappfoto: Ronald Knapp
  1. Klassiekchevron right
  2. Winnaars International Vocal Competition bekend

Gisteravond zijn bariton Arvid Fagerfjäll en pianist Hikaru Kanki uitgeroepen tot winnaars van de 54 editie van het LiedDuo concours van de International Vocal Competition in ’s Hertogenbosch. Vier duo’s streden om de Eugène Pannebakker LiedDuo prijs t.w.v. €7500,-. Juryvoorzitter Dame Sarah Connolly loofde alle kandidaten om de hoge kwaliteit en de moedige muziekkeuzes.

De jury zei over het duo Arvid & Hikaru: “We voelen dat beide musici een uitzonderlijk potentieel hebben. Daar boven op kwam ook nog een expressie, die direct in het hart binnenkwam.”

De International Vocal Competition is het enige internationale klassieke vocale concours en trekt zangers en pianisten van alle nationaliteiten. Tijdens het LiedDuo concours worden zowel de vocalisten als de pianisten beoordeeld. De jury bestond onder meer uit mezzosopraan Dame Sarah Connolly, (juryvoorzitter), tenor Christoph Prégardien, pianist Roger Vignoles en programmeur van het Concertgebouw Mirjam Wijzenbeek. Het verplichte werk van dit jaar is geschreven door componist Bart Visman en tekstschrijver Marc Pantus.

Het Avondconcert zond de highlights van de finale uit. Luister de uitzending van maandagavond 22 november hieronder terug.

Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste prijzen:

Eugène Pannebakker LiedDuo Prijs € 7.500
Arvid Fagerfjäll, bariton (Zweden, 1991) & Hikaru Kanki, pianist (Japan, 1993)

Staetshuys Fonds Prijs (toegekend aan de runner up in de Finale) € 3.500
Sophia Burgos, sopraan (VS, 1991) & Daniel Gerzenberg, pianist (Duitsland, 1991)

Van Riemsdijk Prijs (toegekend aan de beste uitvoering van het Prijslied) € 2.500
Sophia Burgos, sopraan (VS, 1991) & Daniel Gerzenberg, pianist (Duitsland, 1991)

Volgend jaar staat het IVC in het teken van Opera | Oratorium.

Ster advertentie
Ster advertentie