Podium
NTR

Zomerprogrammering Baltimore Symphony Orchestra stopgezet

  1. Klassiekchevron right
  2. Zomerprogrammering Baltimore Symphony Orchestra stopgezet

Het Baltimore Symphony Orchestra van Marin Alsop verkeert in financieel zwaar weer. Het bestuur wilde daarom de musici 40 weken uitbetalen in plaats van de gebruikelijke 52. Musici vreesden daarmee voor de kwaliteit van het orkest en gingen in protest. Na maanden van overleg heeft het bestuur vorige week de knoop doorgehakt: de betaling van de musici wordt per 16 juni stopgezet.
Daarmee vervalt de zomerprogrammering en het nieuwe zomerfestival van chef-dirigent Marin Alsop. De beslissing van het bestuur kwam voor de musici als donderslag bij heldere hemel, maar het management zegt dat de maatregelen nodig zijn om weer een gezonde organisatie te worden.

Voorafgaand aan een concert vorige week donderdag, deelde een slagwerker van het orkest het nieuws aan het publiek mee, die daarop een luid boe-geroep liet horen. Waarop de slagwerker zei: ‘Vanavond zullen we met nog meer passie musiceren. We gaan door tot het management de deuren sluit en het licht uitdoet.’ Daarna speelde het orkest het stemmige Nimrod uit de Enigmavariaties van Edward Elgar

Ster advertentie
Ster advertentie