Podium
NTR

Oss wil Schevenings Zuiderstrandtheater overnemen

foto: Sjoerd van der Hucht / Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Oss wil Schevenings Zuiderstrandtheater overnemen

Het Zuiderstrandtheater in Scheveningen was de tijdelijke concertlocatie van het Residentie Orkest tijdens de bouw van cultuurpaleis Amare in Den Haag. Maar Amare is in gebruik genomen en het strandtheater staat sindsdien leeg. Iemand geïnteresseerd? Zeker: Theater De Lievekamp in Oss!

Het theater wil het strandtheater naar Oss te halen. Het zou daar de basis moeten vormen van het nieuwe theatergebouw van de Brabantse stad. Dat zou betekenen: strandtheater uit elkaar halen, de onderdelen nummeren, niks kwijtraken, alles verhuizen en het gebouw weer neerzetten. Én uitbreiden, want Oss vindt het Scheveningse theater te klein.

CO2- en stikstofbesparing

Op 23 juni werd het plan in de gemeenteraad van Oss besproken en volgens Brabantse media waren alle fracties enthousiast. Het zou wereldwijd voor het eerst zijn dat een compleet theater op een andere plek wordt hergebruikt. Volgens De Lievekamp kan het hergebruik van het oude theatergebouw een flinke CO2- en stikstofbesparing opleveren. Het nieuwe theater in Oss moet in 2025 of 2026 af zijn.

Nu maar hopen dat de handleiding van het "bouwpakket Strandtheater" er nog is.

Ster advertentie
Ster advertentie