Podium

Omer Meir Wellber nieuwe artistiek leider en chef-dirigent bij Hamburg Staatsoper

NTR
foto: Luca Pezzanifoto: Luca Pezzani
  1. Klassiekchevron right
  2. Omer Meir Wellber nieuwe artistiek leider en chef-dirigent bij Hamburg Staatsoper

De Israëlische dirigent Omer Meir Wellber wordt vanaf 2025 de nieuwe chef-dirigent en artistiek leider van de Staatsoper in Hamburg, waar hij Kent Nagano opvolgt.

Wellber begon zijn muzikale carrière op 5-jarige leeftijd met accordeon- en pianolessen. Hij is momenteel artistiek leider van de Volksoper Wien en van een aantal festivals in Italië. Tot 2022 was hij chef-dirigent van de BBC Philharmonic Orchestra. Vorig jaar november leidde Omer Meir Wellber het Amsterdamse debuut van de Wiener Symphoniker.

"Met Omer Meir Wellber hebben we een uitstekende artistieke persoonlijkheid voor de culturele stad Hamburg kunnen bemachtigen", aldus de Hamburgse wethouder voor Cultuur en Media.

Omer Meir Wellber volgt Kent Nagano op, die de functie sinds 2015 bekleedde. In die tijd was de Elbphilharmonie in Hamburg nog in aanbouw. Het contract van Nagano loopt in 2025 af. Hij zei daarover in de Duitse krant Die Zeit: "10 jaar is een behoorlijke tijd. In de muziek is frasering heel belangrijk. Daarbij hoort altijd de vraag, of je aan het einde van een frase weer adem haalt voor een nieuwe, of dat je dat even niet doet." Nagano besloot geen nieuwe frase meer aan zijn periode in Hamburg toe te voegen.

Ster advertentie
Ster advertentie