Podium
NTR

Barbara Hannigan lanceert ‘mentoring momentum’

  1. Klassiekchevron right
  2. Barbara Hannigan lanceert ‘mentoring momentum’

Sopraan en dirigent Barbara Hannigan komt met een nieuw initiatief. Het heet Momentum en koppelt jonge artiesten die wel wat ‘momentum’ kunnen gebruiken aan een oudere, reeds gearriveerde artiest.

Want, zegt ze, "Ik heb zelf zo veel generositeit in mijn carrière meegemaakt, en ik wil graag iets teruggeven. Een podium delen met onze jongere collega’s heeft voordelen voor iedereen."

Ze wist grote namen uit de muziekwereld aan zich te binden: dirigenten Sir Simon Rattle, Karina Canellakis en Susanna Mälkki bijvoorbeeld. Maar ook Leif Ove Andsnes, Alexandre Tharaud, Nathalie Dessay, Patricia Kopachinskaja, Lars Vogt, George Benjamin en Thomas Adès, en ga zo nog maar even door.

Het eerste ‘moment’ was afgelopen zaterdag voor de Oekraïense bariton Yuriy Yurchuk, die aan de piano werd begeleid door dirigent en pianist Antonio Pappano.

Het idee is dat de deelnemende artiesten hun jongere collega’s helpen waar dat mogelijk is in hun seizoen. Logisch, vindt ook Pappano: "Het is van vitaal belang om te kijken hoe we de volgende generatie podiumkunstenaars kunnen ondersteunen, zeker in deze moeilijke tijden."

Omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie