Podium

Leven pianist Lang Lang wordt verfilmd

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Leven pianist Lang Lang wordt verfilmd

De Amerikaan Ron Howard gaat een speelfilm regisseren over het leven van de Chinese pianist Lang Lang. Die zal gebaseerd zijn op Langs biografie Journey of a Thousand Miles, geschreven door de pianist zelf en een ghostwriter.

Lang Lang wil dat de film vooral zijn van-krantenjongen-tot-miljonair-verhaal benadrukt. ‘Droom groot, werk hard en geloof altijd in jezelf. Deze film […] zal jonge mensen over de hele wereld inspireren hun dromen te volgen en nooit te vergeten dat zij uniek zijn.’

Toen het nieuws naar buiten kwam, klonk er meteen kritiek: van Langs landgenoot en filmmaker Lulu Wang - niet te verwarren met de in Nederland wonende schrijfster met dezelfde naam. Ze had vooral commentaar op het witte artistieke team. ‘Ik denk niet dat dit de artiesten zijn die kunnen omgaan met de culturele bagage van Noord-Oost China waar Lang Lang (en mijn familie) vandaan komen’, schrijft ze op Twitter. En nee, dat is geen open sollicitatie om de film te regisseren.

Howard maakte eerder onder meerA Beautiful Mind Oscars kreeg voor ‘beste film’ en ‘beste regie’. Ook regisseerde hij een documentaire over tenor Luciano Pavarotti.

Wanneer de film over Lang Lang uitkomt en hoe hij gaat heten, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie